ONZE PREDIKANT

Even voorstellen…

Mijn naam is Sijtze de Bruine (1958), voorganger van de Petrakerk, een samenwerkingsgemeente die behoort tot het kerkverband van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Christelijk Gereformeerde kerken. Sinds december 2020 ben ik aan deze gemeente verbonden, gedurende een periode van circa 4 jaar. Ik ben sinds 2008 predikant, daarvoor was ik 10 jaar docent godsdienst aan een gereformeerde scholengemeenschap voor VMBO-HAVO-VWO in Rotterdam. Verder heb ik ruime ervaring opgedaan in het bedrijfsleven als zelfstandig ondernemer en het bankbedrijf gedurende ruim 20 jaar.Toch heb ik in 2008 een switch gemaakt naar het predikantschap omdat ik mij geroepen voelde om naast jongeren ook de ouderen voor te gaan in het onderwijs waartoe Jezus ons heeft opgeroepen.

“Ga, maak alle volken tot mijn leerlingen en doop hen in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.”

Als je mij zou vragen: wat is jouw drijfveer, dan zou ik antwoorden:

Ik wil graag mensen meenemen op de weg van het geloof door het leven heen, mensen die vol twijfel zitten, mensen die honger hebben naar het evangelie, mensen die struikelend door het leven gaan, ik wil ze graag bij de hand nemen op weg naar Jezus toe. Wat dat betreft heb ik een schitterende opdracht en die ik dan ook vol verve en enthousiasme probeer uit te voeren.

En dat mag ik, na Duiven-Velp (2008-2012) en Balkbrug (gemeente Hardenberg, 2012-2020) nu doen in de Petrakerk. In mijn pastor zijn van deze gemeente, wil ik er zijn voor de ouderen in de gemeente maar evengoed heb ik een groot hart voor de jongeren in de gemeente en wil dan ook volop rekening houden met hun aanwezigheid in de gemeente en hen een volwaardige plek geven. Ik hoop van betekenis te mogen zijn in deze kleine gemeente die vol enthousiasme bezig is om het evangelie onder de mensen te brengen van IJmuiden-Velsen en omstreken.

Voel jij je aangesproken, wil je meer weten over deze gemeente, schroom niet en neem contact met me op.
Ik hoop wat van je te horen,

Sijtze de Bruine